Lauantaina 11.2. tapasimme Länsi-Suomen porukalla jälleen Kaarinan Argipelagin tiloissa.

Argipelagin tarjoamien aamukahvien ja kuulumisten vaihtelun jälkeen jokainen esitteli kotitehtävänsä.

Kotitehtävänä oli kokeilla jotakin viime kerralla läpikäytä harjoitusta. Jokainen oli tehnyt kuuliaisesti läksynsä. Osallistujat jakoivat kokemuksiaan työssä kokeilemiaan sävellysprojekteista työpaikoissaan.

Näimme mm. taltiointeja yläkoululaisten ja lukiolaisten nimi-improvisaatiosta, ääniatmosfäärin luomisesta oppilaiden tekemään videoon, romusoitinsävellyksistä sekä kuulimme 7-vuotiaan piano-oppilaan mahtavan improvisointinäytteen.

Aivonystyröitä laitettiin tämän jälkeen liikkeelle kehorytmiikkaharjoituksilla.

Ilari esitteli melodian käytön eri mahdollisuuksia monipuolisesti  ja mielenkiintoisesti eri näkökulmista. Pohdimme mm. miten helposti oppilaita saada tekemään mielenkiintoisia harmonioita. Esimerkkinä peräkkäiset mollisoinnut, joilla  saadaan aikaan elokuvamaisia harmonioita. Keskustelimme myös siitä, miten saada lapset ja nuoret innostumaan ja rohkaistumaan improvisaatioon.

Saimme yllätysvieraaksemme säveltäjä, sanoittaja, tuottaja, idols-tuomari Hannu Korkeamäen, joka persoonallisella tavallaan toi tapaamiseemme ammattituottajan näkökulman biisin tekemiseen. Hän korosti kappaleen nimen tärkeyttä, tarttuvuutta ja toistettavuutta. Kuulimme mielenkiintoisia tarinoita tosielämästä ja alan raadollisuudesta.

Hannun esimerkin innoittamana ryhmä jaettiin tiimeihin, jotka tekevät etenä seuraavaksi tapaamiskerraksi oman biisin (sanat+melodia+demotausta)

Säpeillen,

Eveliina, Ilari ja Tomi

Mainokset