Pohjois-Suomen tiimi tapasi eka alueseminaarissa 3.12 Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan musiikkikasvatuksen tiloissa. Mukaan oli päässyt 7 osallistujaa, lisäksi yksi etänä ja kaikki 3 kouluttajaa.

Marja toi päivän alkuun  ArtsEqualin ja Fismen yhteisen seminaarin terveiset. Seminaarissa oli paneeli säveltämiskasvatuksesta ja uunituoreen kirjan Säveltäjyyden jäljillä – musiikintekijät tulevaisuuden koulussa (Heidi Partti ja Anu Ahola) esittely. Kirja on ilmaiseksi ladattavissa osoitteessa https://helda.helsinki.fi/handle/10138/169020.

Päivä jatkui Sannan innostavalla draama-improlla ameebasta ihmiseen, johon oli lisätty säveltämisen elementtejä.

Pikke piti hienon luennon luovasta prosessista, säveltämisen tavoitteista ja  suhteesta teknologiaan. Hän esitteli  mielenkiintoisia GarageBand OSX sävellysprojekteja 5 oppilaan bändiryhmälle

Päivä jatkui kurssilaisten upeilla sävellysdemoilla omista toimintatavoistaan ja rohkeista avauksista, joissa kokeilimme myös uusia säveltämiskasvatusideoita. Sävelsimme duuriasteikon moodeista eri tunnelmakuvia, avaruusrytmiikkaa visuaalisista rytmikuvista, loimme yhdessä runon, joka kasvoi äänelliseksi tuotokseksi, saimme kuulla säveltämiskasvattajan mietteitä etähaastattelun myötä, projekti-idean iPadeista ja Notion-ohjelmasta,  ja teimme yhteissävellyksen Sibelius-ohjelman avustuksella.

Ryhmä jäi miettimään joululoman ajaksi projektien etenemistä ja pienryhmien sekä ohjaajien yhteistoimintaa. Seminaarin päätti Marjan säveltämä joululaulu, joka ohessa. ervasti-seimella-gloria_2-full-score

Seuraavaksi nähdään Kemijärvellä Piken maisemissa ja Nivalassa Sannan maisemissa. Saapi tulla mukaan, jos olet niillä mailla.

Alueseminaari 2

la 25.2.2016 klo 12-17 Koillis-Lapin musiikkiopisto,  Hietaniemenkatu 3, 98100 Kemijärvi.

Alueseminaari 3

la 22.4. 2016 klo 12-17 Jokilaaksojen musiikkiopisto, Nivala.

Mainokset